Naujienos
Kraujo donorystė

UAB “ELEKTRĖNŲ KOMUNALINIS ŪKIS” ne vien tik tiekia Elektrėnų savivaldybės gyventojams  šilumą ir vandenį, teikia kitas paslaugas, bet ir aktyviai dalyvauja vykdomose  akcijose  – pavasarį švarina aplinką  talkos metu „DAROM“, prisideda prie viešųjų renginių organizavimo savivaldybėje, palaiko geras idėjas Lietuvos vardo garsinime.  


            Bendrovės juriskonsultė Jelena  Jakelienė pasiūlė naują idėją - neatlygintinai paaukoti kraujo ir taip prisidėti prie prasmingų  darbų. Rugsėjo 29 d. septyni administracijos darbuotojai  kartu su generaliniu direktoriumi Ričardu Lecku savanoriškai paaukojo kraujo VšĮ Nacionaliniame kraujo centre Vilniuje. Kraują aukoti buvo pasiryžę ir daugiau darbuotojų, bet prieš imant kraują atliekamos medicininės indikacijos parodė, kad ne visų kraujas tinkamas.  Kai kurie darbuotojai kraują aukojo pirmą kartą, kitiems tai buvo pakartojimas po keleto metų. Pirmąkart aukoję kraujo teigia, kad pasiryžti tam paskatino graži donorystės idėja ir suvokimas, kad kiekvienas kraujo lašas gali prisidėti prie stebuklo – kažkam išgelbėti gyvybę. Paaukoję kraujo visi  gavome  atminimo dovanėles, visi išėjome  šypsodamiesi ir jausdami padarę gerą darbą.

             Pasak medikų, atsinaujinti kraują ir pačiam donorui sveika, tai iš dalies net laikoma prevencine priemone prieš insultą. Kraujo donorystė trukdo geležies kaupimuisi. Taip pat kraujo dovanojimas gali sumažinti pavojų širdies ligomis sergantiems žmonėms ir paskatinti raudonų kraujo ląstelių atsinaujinimą. Procedūros metu žmogus netenka 470 mililitrų kraujo. Vyrai kraujo gali duoti iki 5, moterys – 4 kartų per metus.

             Neatlygintina kraujo donorystė – tai mūsų pilietiškumo atspindys.  Džiaugiamės galėję padėti. Esame įsitikinę, kad ši gera idėja bus puoselėjama  ir   dar ne kartą UAB „ELEKTRĖNŲ KOMUNALINIS ŪKIS” darbuotojai aukos kraują.

 

Irena Kaminskienė

Atgal Spausdinimo versija