Naujienos
Elektrėnų savivaldybės vartotojams nuo spalio 1 d. keisis geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos


Elektrėnų savivaldybės gyventojams ir kitiems vartotojams nuo š. m. spalio 1 d. keisis bendrovės tiekiamo geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo kainos. Dabar galiojančios vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos buvo patvirtintos Elektrėnų savivaldybės tarybos 2018-03-28 sprendimu Nr. V.TS – 55 ir galioja iki šiol. Bendrovei suderinus su Valstybine energetikos reguliavimo taryba ir Elektrėnų savivaldybės tarybai patvirtinus 2019-08-28 sprendimu Nr. V.TS – 121 nuo š. m. spalio 1 d. įsigalios naujos geriamojo vandens  tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos:

Paslaugos pavadinimas

Kaina su PVM

Daugiabučių namų gyventojams

Geriamojo vandens kaina vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas bute, Eur/m3,

Iš jų:

Geriamojo vandens tiekimo kaina, Eur/m3

Nuotekų tvarkymo kaina, Eur/m3

2,24

 

1,14

1,10

Geriamojo vandens atsiskaitomųjų prietaisų priežiūros mokestis vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas daugiabučio namo bute, Eur/butui per mėn.:

-kai įrengtas geriamojo vandens atsiskaitomasis  apskaitos prietaisas, Eur/butui per mėn.;

-kai dėl techninių ar kitų priežasčių nėra galimybės įrengti geriamojo vandens atsiskaitomojo apskaitos prietaiso, Eur/butui per mėn.

 

1,90

0,35

Individualių namų gyventojams

Geriamojo vandens kaina vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas individualių gyvenamųjų namų ar kitų patalpų, skirtų asmeninėms, šeimos ar namų reikmėms, įvaduose, Eur/m3

Iš jų:

Geriamojo vandens tiekimo kaina, Eur/m3

Nuotekų tvarkymo kaina, Eur/m3

2,01


 

1,03

0,98

Geriamojo vandens atsiskaitomųjų prietaisų priežiūros mokestis vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas individualių gyvenamųjų namų ar kitų patalpų, skirtų asmeninėms, šeimos ar namų reikmėms įvaduose, Eur/apskaitos prietaisui per mėn.:

-kai įrengtas geriamojo vandens atsiskaitomasis  apskaitos prietaisas, Eur/prietaisui per mėn.;

-kai dėl techninių ar kitų priežasčių nėra galimybės įrengti geriamojo vandens  atsiskaitomojo apskaitos prietaiso, Eur/namui per mėn.

 

 

1,13

0,22

Nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis paslaugos kaina, Eur/m3 (kai neprijungta prie centralizuotų nuotekų tinklų).

8,95

Abonentams (įmonėms, organizacijoms)

Abonentams, perkantiems geriamąjį vandenį skirtą patalpoms šildyti ir tiekiamą vartotojams ir abonentams bei geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą vartotojams ir vartotojų grupei, atsiskaitančiai daugiabučio namo įvade, Eur/m3

Iš jų:

Geriamojo vandens tiekimo kaina, Eur/m3

Nuotekų tvarkymo kaina, Eur/m3

 

2,13

 

1,17

0,96

Abonentams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas buities ir komerciniams poreikiams bei perkantiems geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą abonentams, Eur/m3

Iš jų:

Geriamojo vandens tiekimo kaina, Eur/m3

Nuotekų tvarkymo kaina, Eur/m3

1,98


 

1,03

0,95

Vidutinė geriamojo vandens  atsiskaitomųjų apskaitos prietaisų priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos kaina abonentams, Eur/apskaitos prietaisui per mėn.

4,86

Paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugos bazinė kaina abonentams, perkantiems paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugas, Eur/m3

0,31


Daugiabučių namų gyventojams geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kaina didės 0,03 Eur už kub. m. ir  0,08 Eur/butui per mėn. didės geriamojo vandens atsiskaitomojo apskaitos prietaiso priežiūros  mokestis.


Individualių namų gyventojams geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kaina didės  0,03 Eur už kub. m. ir  0,05 Eur/apskaitos prietaisui per mėn. didės geriamojo vandens atsiskaitomojo apskaitos prietaiso priežiūros mokestis.


Įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kaina didės  0,02 Eur už kub. m. su PVM ir vidutiniškai 4,97 proc. didės geriamojo vandens atsiskaitomojo apskaitos prietaiso priežiūros mokestis, kuris kiekvienai įmonei nustatomas pagal skaitiklio diametrą.

 

Nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis paslaugos kaina  didėja 1,16 Eur/kub. m. dėl būtinųjų sąnaudų, priskirtų nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis veiklai, apimčių pasikeitimo. 

 

UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“

Atgal Spausdinimo versija