Naujienos
Laukti vandentvarkos pasikeitimai







Laukti vandentvarkos pasikeitimai

 

   UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ sėkmingai įgyvendino projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Elektrėnų savivaldybėje (Žebertonyse, Naujosiose Kietaviškėse, Alesninkuose), finansuojamą iš ES Sanglaudos fondo, kurio metu buvo plečiama vandentiekio ir nuotekų surinkimo tinklų infrastruktūra Elektrėnų savivaldybėje, o tiksliau – Žebertonių, Naujosios Kietaviškės, Alesninkų gyvenvietėse.

 

Darbai užbaigti laiku

   Nuo 2012 metų vykdyti projekto darbai – sėkmingai baigti. Projektui įgyvendinti buvo pasirašytos trys rangos sutartys, pagal kurias projekto įgyvendinimo metu buvo nutiesta 6,977 km naujų vandentiekio tinklų, 7,939 km naujų nuotekų tinklų bei atlikta Elektrėnų – Vievio nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcija (tretinio valymo grandies įrengimas) Alesninkuose.

   Prie naujai nutiestų vandentiekio tinklų planuojama prijungti 122 Elektrėnų savivaldybės gyventojus, o prie naujų nuotekų tinklų 209 gyventojus.

   Įgyvendintas vandentvarkos projektas Elektrėnų savivaldybėje (Žebertonyse, Naujosiose Kietaviškėse, Alesninkuose) pakeis šių gyvenviečių gyventojų gyvenimo būdą ir sumažins sveikatos problemas, kylančias dėl netinkamos kokybės vandens vartojimo, tuo pačiu atsižvelgiant ir į aplinkosauginių problemų sprendimą, t.y. apsaugant upes, pamiškes ar pievas nuo gyventojų, kurie iki šiol neturėjo galimybės prisijungti prie nuotekų surinkimo tinklų ir naudodamiesi nesandariomis nuotekų surinkimo duobėmis, nuotekas išleisdavo tam netinkamose vietose, taip niokodami juos supančią gamtą ir užteršdami gruntinius vandenis. Taigi šis projektas padės pašalinti aktualias problemas Elektrėnų savivaldybėje ir gyventojai iki šiol negalėję naudotis centralizuotomis nuotekų surinkimo ir vandens tiekimo paslaugomis, galės prisijungti prie naujų vandentvarkos tinklų.

   Geriamojo vandens tiekimas ir centralizuotas nuotekų tvarkymas akivaizdžiai pagerins gyventojų gyvenimo sąlygas, nes vanduo tiekiamas kokybiškas, o nuotekų nebereiks kaupti kiekvienam atskirai savo rezervuaruose ir mokėti nemažus pinigus už nuotekų išsiurbimą. Vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimas – ilgalaikė investicija į švaresnę buitį, visos rajono ekologinės situacijos pagerinimą bei paties sklypo vertės pakėlimą.

   Projektas finansuojamas pagal 2007–2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos prioriteto „Aplinka ir darnus vystymas“ priemonę „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra“. Projektas, iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšomis, padeda sumažinti ekonominius ir socialinius skirtumus tarp ES piliečių ir atskirų Lietuvos regionų. Projekto biudžete nustatyta didžiausia projekto tinkamų finansuoti išlaidų suma 7 474 386,48 Lt. Pagal tinkamų finansuoti išlaidų finansavimo šaltinius lėšos pasiskirsto: ES struktūrinių fondų skiriamos lėšos – 6 307 873,91 Lt, Valstybės biudžeto lėšos – 742 102,81 Lt, pareiškėjo ir partnerio lėšos – 424 409,76 Lt.

 

ES parama – investicija į jūsų ateitį!

Atgal Spausdinimo versija