Naujienos
Elektrėnų miesto magistralinių šilumos tiekimo tinklų modernizavimo darbai įgauna pagreitį

 

 

Elektrėnų miesto gyventojai jau pastebėjo, kad intensyvėja Elektrėnų miesto magistralinių šilumos tiekimo tinklų modernizavimo darbai. Primename, kad 2019 m. rugsėjo 13 d. Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) su UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ pasirašė „Šilumos tiekimo tinklų modernizavimo ir plėtros“ finansavimo administravimo sutartį, kurios bendra vertė 1 645 257 Eur. Projektas 50 procentų finansuojamas iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo. Įvykdžius viešąjį pirkimą, 2020 m. gruodžio 17 d. pasirašyta rangos darbų sutartis su UAB „Elektrėnų energetikos remontas“.

 

UAB „Elektrėnų energetikos remontas“

 

UAB „Elektrėnų energetikos remontas“ veikia nuo 2008 metų. Įmonė - viena iš lyderiaujančių bendrovių energetikos, pramonės, montavimo ir statybų sektoriuje, teikia katilų, turbinų, generatorių, transformatorių ir kitos įrangos montavimo, defektavimo, remonto, priežiūros, diagnostikos ir balansavimo darbus, kloja inžinerinius tinklus.

Galime pasidžiaugti ir net būtina akcentuoti, kad rangovas  UAB „Elektrėnų energetikos remontas“  darbus vykdo: atkasė dalį trasos, suvežė vamzdžius ir pradėjo vamzdynų virinimo darbus,  nelaukdamas šildymo sezono pabaigos, taip stengdamasis sutrumpinti karšto vandens atjungimo procesą gyventojų namuose. Intensyviausi darbai prasidės, kai baigsis šildymo sezonas.

Kokia nauda gyventojams?

Planuojama, kad, įgyvendinus projektą, keičiamuose ruožuose metiniai šilumos nuostoliai sumažės apie 48 proc. Sumažinus nuostolius tam pačiam šilumos vartotojų poreikiui tenkinti bus sunaudojama mažiau energijos, bus taupomi gamtiniai ištekliai, kartu mažės ir aplinkos tarša. Įvykdžius šilumos tinklų rekonstravimą, tikimasi, kad vamzdynų trūkimo atvejų, nustatomų hidraulinių bandymų metu, bus mažiau, o tai reiškia, kad ir karšto vandens išjungimų dėl defektų šalinimo bus kur kas mažiau, gyventojai tokiais atvejais patirs mažiau nepatogumų. Visi šilumos tiekimo vamzdynų rekonstravimo darbai yra susiję su laikinu šilumos tiekimo nutraukimu, todėl, atliekant šilumos tinklų rekonstravimą, bus stengiamasi, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų.

UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ tikisi Elektrėnų šilumos vartotojų supratingumo dėl būsimo trumpalaikio karšto vandens tiekimo nutraukimo bei už susidariusius nepatogumus prie gyvenamųjų namų, visuomeninių pastatų ar gatvėje.

UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ administracija

Atgal Spausdinimo versija